• MELANCHOLY PESSIMISM

MELANCHOLY PESSIMISM Czech Republic

MELANCHOLY PESSIMISM - Modern Stabbing Culture

Info


Z města zaslíbeného death metalu, Uherského Hradiště, nám po letech přijedou nakopat zadky čeští klasici žánru, MELANCHOLY PESSIMISM!!! Kapela, která od začátku přisahá na technický a rychlý death metal byla založena v roce 1992 a do dnešních dnů vydala 6 studiových alb. Na počátku jejich cesty můžeme vystopovat v sestavě i členy legendárních Krabathor. 

MELANCHOLY PESSIMISM prošli celou řadou kotrmelců a několikrát dokonce museli přerušit činnost. Ale death metal je láska na celý život, takže je tady máme znovu. Jsou to ti, kdo odehráli přes 600 koncertů a opravdu ví jak na to a my si je užijeme s tradičním kalíškem slivovice ve středečním programu OEF 2018!!! MEL PES je zpátky na značkách!!!

Bio

U zrodu Melancholy Pessimism stáli zpěvák Vlasta "Killy" Mahdal,  bubeník Petr Malůš a baskytarista Richard Kocourek. Na čas V kapele vypomáhal na kytaru i Peťa Kryštof z Krabathor, kterého záhy nahradil Petr Pištěk.  V této sestavě vzniklo v roce 1992 pětiskladbové demo. Následně se složení skupiny několikrát měnilo  a v roce 1995 MP natočili debut Recompense To Saints, který vyšel v březnu 1996. Křest proběhl za přítomnosti britské formace Benediction. Prodalo se jej okolo 3000 kusů. Poté se složení sestavy opět měnilo, jádro kapely tvořili i do budoucna Vlasta a baskytarista Flegin.

V roce 1999 vyšla deska Inconsistent World, kterou o rok později následovalo album Evil Planet. Na něm se mimo jiné nachází i coververze skladby Battery z repertoáru americké thrashmetalové skupiny Metallica. Tuto píseň skupina natočila již v roce 1996 pro kompilační placku 10 Years After...A Tribut To Cliff Burton. Zatímco album Evil Planetobsahovalo prvky moravského folkloru, na následujících dvou deskách Global Terrorization a Dreamkilllers jsou kromě death metalu a grindcoru ke slyšení i jazzové elementy.

Melancholy Pessimism odehráli na 500 koncertů v České republice a  Slovensku, ale taky např. Portugalsku. Několikrát se zúčastnili festivalů  jako Obscene Extreme, Brutal Assault, MetalGate Czech Death Fest, Nuclear Storm, Attack Of Fire... ale i jiných menších či větších akcí.     V roce 2004 například vystoupili v Uherském Hradišti jako předkapela kanadské  deathmetalové formace Kataklysm, nebo v roce 2009 drtičům  Napalm Death, hráli společně s Avulsed, Dead Infection, Deeds Of Flesh, Blood atd. Melancholy Pessimism -  to vždy byla, je a bude banda nadšenců kterým jde především o zábavu, hudbu samotnou a v neposlední řadě taky možnost vykřičet své názory na tento svět a společnost ve které žijeme.

Díky různým životním změnám i prohrám a nepřízni osudu členů kapely, byli Melancholy Pessimism  nuceni své pusobení několikrát přerušit. Od roku 2008 zase úspěšně působili na scéně a v létě roku 2010 vyšla, pod hlavičkou Metal Age Production, poslední už šestá řadová pecka s názvem End Of Vermin Nations.
Po další pauze od roku 2012 je tu opět comeback, MP chystají návrat na pódia i další album.

První koncert bude na Guttural Gore Grind Mafia 16.-17.2.2018 a jako první letní festival na kterém Melancholici vystoupí je potvrzen MetalGate Czech Death Fest OpenAir , dále Obscene Extreme Fest, Gothoom Festival, Symbolic Fest a další.

Současná sestava:
Vlasta Killy Mahdal - tanec a zpěv, zakládající člen,v kapele od 1992
Richard Rich Kocourek - basa,kytara,zakládající člen,1992- 96,od 2008 zpět
Mára Sýkora – bubny (ex Mincing Fury, Psychopathic Sadism, Makrab, Deep Tthroat)
Michal Migel Růžička-  kytara (ex Shaark, DMC)

EX členové:
Petr Malda Malůš - bubny, zakládající člen,1992-96,od  2008 - 20011,Tom Beňa Beníček - basová kytara, od  2009 - 2011,Petr Peťka Andrýsek 1992-96,2008 - 2010,Martin Marthus Škaroupka (Cradle Of Filth,Titanic, Masterplan,Happy Death...), Jindra Otyn Tománek (Pigsty), Petr Chris Kryštof (ex Krabathor,ex Martyr), David Menša Menšík (ex No Promises, ex Hypnos), Olda Vytrhlík (ex DMC,exRadical Mentaly,exInternal Hate), Pepa Cigánek (popstar studio drummer now),Petr Pištěk (ex Infanticide,Draco Hypnalis) David Sitič Szitaj(ex Nikdy Dost R.I.P.), Robert Wassa Wasseubauer (ex Tartaros)... 


Discography

Datum vydání Název nahrávky Média
2011 Tribute Törr - Institut Černého Kovu – song Exorcis
2010 End Of Vermin Nations CD
2004 Dreamkillers CD
2002 Global Terrorization CD
2000 Evil Planet Full-length
1999 Inconsistent World Full-length
1996 Recompense to Saints Full-length
1996 10 Years After ... A Tribute To Cliff Burton – song Battery
1994 Wretched People in the Real World Split
1993 Creations from a Morbid Society Split
1992 Melancholy Pessimism DEMO

Komentáře

Uživatel musí být příhlášen, přihlášení uživatele.